Fotona SMOOTH

 • Novi standard v laserskem zdravljenju
 • Neinvazivno lasersko zdravljenje:

  • stresne urinske inkontinence IncontiLase®,
  • sindroma ohlapne nožnice IntimaLase®,
  • atrofije nožnice in zunanjega spolovila v menopavzi RenovaLase® ter
  • zdravljenje začetnega zdrsa medeničnih organov ProlapLase®

 • Visoko učinkovita, ambulantna metoda zdravljenja
 • Revolucionarna Er:YAG laserska tehnologija – Fotonin laser
 • Izredni rezultati zdravljenja
 • Lasersko zdravljenje izvaja vaša ginekologinja Suzana Peternelj Marinšek, dr. med., spec, v sodobnem estetsko medicinskem centru Medical Group Fabjan

ZAKAJ SE POJAVIJO URINSKA INKONTINENCA, OHLAPNA NOŽNICA IN DRUGE TEŽAVE?

V času staranja se na obrazu in koži ter drugih delih telesa začnejo nabirati gubice, kar je posledica izgube kolagenskih vlaken in podpornih beljakovin, ki vzdržujejo elastičnost in prožnost kože.

Podoben proces se začne v predelu nožnice in zunanjega spolovila. Posledice starostnih sprememb ter večkratnih porodov so izguba kolagenskih vlaken in elastina v sluznici (mukozi) ter zmanjšana hidracija.

Te spremembe povzročajo nelagodje v predelu nožnice, ohlapno nožnico, izsušitev, ter pogosto zmanjšane občutke pri spolnih odnosih in boleče spolne odnose. Zaradi tega imajo ženske pogosto zmanjšan libido, zmanjša se njihova samozavest, kar vpliva tudi na partnerske odnose.

Druga pomembna posledica tega procesa staranja je nezmožnost zadrževanja vode in različne stopnje urinske inkontinence. Lahko se pojavi tudi zdrs pelvičnih organov: sprednje in zadnje stene nožnice ter mehurja in črevesja.

Zdravljenje stresne urinske inkontinence IncontiLase®

S Fotoninim laserjem Er:YAG uspešno zdravimo simptome stresne urinske inkontinence I. in II. stopnje. Fototermalni učinek laserja vpliva na kolagenska vlakna v tkivu, ki oblagajo nožnico in sečnico ter endopelvično fascijo. V kolagenskem tkivu laser povzroči preoblikovanje kolagena, njegovo prerazporeditev in ponovno rast. V področju, ki ga osvetlimo z laserjem, tj. vhod v nožnico, izvodilo sečnice in endopelvična fascija v sprednji steni nožnice, se odebeli kolagen. S tem se sečnici in njenemu zapiralnemu mehanizmu nudi čvrsta opora, kar omogoči zadrževanje vode.

____

Pomlajevanje nožnice IntimaLase®

Fotonin laser Er:YAG povzroči preoblikovanje, prerazporeditev in ponovno rast kolagena, zato se na področju, ki ga osvetljujemo z laserjem (vhod v nožnico in nožnica po vsej dolžini), ta odebeli. Tako se odebeli tkivo okoli nožnice in se nožnična cev zoža. Povrne se tudi elastičnost tkiva. Končni učinek je popolno preoblikovana in pomlajena nožnica.

____

Zmanjševanje občutka suhe nožnice, preprečevanje ponavljajočih se vnetij RenovalLase®

Zdravljenje s Fotoninim laserjem Er:YAG pomaga tudi ženskam, ki imajo občutek suhe nožnice in trpijo zaradi pogostih, ponavljajočih se vnetij.

____

Zdravljenje in preprečevanje zdrsa pelvičnih organov ProlapLase®

Zdrs sprednje in/ali zadnje stene nožnice ter posledično mehurja in črevesja se v določeni meri pojavi pri skoraj polovici vseh žensk, ki so že rodile. ProlapLase® je inovativna neinvazivna metoda zdravljenja in edina alternativa kirurškemu zdravljenju ali dolgotrajni uporabi pesarja. Z laserskim osvetljevanjem nožnice po vsej dolžini in sprednje ali zadnje stene nožnice pride do sinteze novih kolagenskih vlaken in preoblikovanja že obstoječih. Končni rezultat je skrčenje in učvrstitev nožnice.

____

Fotona SMOOTH® Er:YAG laser

Prednosti zdravljenja s Fotoninim laserjem

 • Neinvazivna, hitra metoda zdravljenja
 • Metoda brez možnosti prenašanja infekcij
 • Neboleča metoda
 • Posega ne moti vstavljen maternični vložek, hormonska kontracepcija, hormonsko nadomestno zdravljenje, predhodna sterilizacija, ne izvaja se med menstruacijo
 • Uporaba Er:YAG laserja z ustrezno valovno dolžino, ki je idealna za maksimalni učinek na sluznico in steno nožnice
 • Izredno varna metoda, praktično brez neželenih stranskih učinkov
 • Možnost takojšnjega odhoda domov po posegu in vrnitev k vsakodnevnim opravilom
 • V več kot 85% primerov pride do pomembnega izboljšanja simptomov

Opis zdravljenja

  Postopek poteka na ginekološkem stolu in traja 20-30 min. Vhod v nožnico najprej poškropimo z lokalnim anestetikom, nato v nožnico vstavimo posebno prirejen ginekološki spekul. Z lasersko 360º sondo v nekaj hodih osvetljujemo celotno vaginalno steno. Nato uporabimo 90º lasersko sondo, s katero v nekaj hodih osvetljujemo sprednjo vaginalno steno. Sledi odstranitev spekula in osvetljevanje vhoda v nožnico z ročnim nastavkom.

  Nožnica je po posegu minimalno občutljiva, prozorni izcedek iz nožnice traja 2-3 dni, spolne odnose in kopanje v stoječi vodi odsvetujemo 1 teden.

  Po 4-6 tednih je potreben kontrolni pregled. S pogovorom in ginekološkim pregledom ugotavljamo učinkovitost posega. Običajno so potrebne 3 ponovitve v razmaku 4-6 tednov, nato pa osvežitvena terapija na 1-3 leta.